Ředkvičková polévka 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
0.5 ks vejce
1 lžička máslo
petrželka
120 g ředkvičky
1 ks mrkev
1 lžička rajčatový protlak
hrubá mouka
muškátový květ
100 g hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso a mrkev uvaříme ve vývaru doměkka a následně nakrájíme na kostičky. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na plátky, podusíme na másle, vložíme do vývaru a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí a muškátovým květem.

  2. Příprava nudlí: Z prosáté mouky, vejce, 1 lžíce vody a rajčatového protlaku vypracujeme nudlové těsto. Necháme krátce odpočinout. Těsto rozválíme na tenké placky a po zaschnutí je obvyklým způsobem nakrájíme tenčí polévkové nudle, které uvaříme v osolené vodě.

  3. Do každé porce ředkvičkové polévky vkládáme při podávání příslušné množství krájeného masa, mrkve a polévkových nudlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!