Red Velvet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
1 lžička ocet
50 g kakao
220 ml podmáslí
100 g cukr krupice
200 g hladká mouka
50 g vanikový cukr
20 g kukuřičný škrob
70 g tuk na pečení
0.5 lžičky jedlá soda
0.5 lžičky kypřicí prášek do pečiva
krém
100 g cukr moučka
60 g tuk na pečení
200 g krémový sýr
na ozdobu
čerstvé jahody
podle potřeby
červené gelové potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku dvakrát prosejeme a pak ji smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě jednou prosejeme. Změklý tuk na pečení vyšleháme do pěny, pak do něj postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, až bude pěna hladká a nadýchaná, pak vmícháme vejce.

  2. V další misce obarvíme podmáslí, jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení trochu zesvětlá.

  3. V jiné velké míse si smícháme mouku se škrobem, kakaem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem a solí vytvoříme sypkou směs, kterou pak střídavě zašleháváme s obarveným podmáslím do těsta, vždy končíme moučnou směsí. V hrnku smícháme jedlou sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.

  4. Papírové košíčky ihned naplníme do tří čtvrtin těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Upečené košíčky necháme ještě 5 minut v pečicím plechu nebo košíčcích a pak je vyndáme a necháme zcela vychladnout.

  5. Na krém vyšleháme změklý tuk do hladké nadýchané pěny a postupně do ní přidáváme prosátý moučkový cukr a nakonec krémový sýr.

  6. Upečené košíčky ozdobíme smetanovým krémem a jahodami. Red Velvet podáváme jako lahodný dezert, který lahodí oku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!