Rebarborový koláč bez drobenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků cukr
0 hrnků olej
1 ks vejce
1 hrnek mléko
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
podle chuti
3-4 ks rebarbora
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, olej, cukr, mléko, prášek do pečiva, vejce a vše smícháme dohromady. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Nakonec velké množství rebarbory vsypeme na těsto.

  3. Rebarborový koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

  4. Rebarborový koláč bez drobenky po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!