Ravioli s marmeládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 60 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 50 g máslo 100 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka náplň marmeláda na potření 1 ks bílek na ozdobu cukr moučka podle potřeby olej na smažení
Postup Ravioli s marmeládou recept
Postup přípravy receptu
-
Do kuchyňského robota nebo mísy prosejeme mouku, cukr, vanilku, přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo, vejce a špetku soli.Všechno vypracujeme do hladkého těsta, které přikryjeme transparentní folií, těsto necháme odpočinout na půl hodiny.
Těsto rozdělíme na bochánky o cca 150 g na kus a zmáčkneme je. Kdo má, tak strojkem na těsto nebo klasickým válečkem vyválí z těsta tenký plát. Pokud se těsto hodně lepí, posypeme troškou mouky. Připravíme si úzké obdélníky.
Na těsto postupně přikládáme lžičku marmelády, nutely, záleží na nás. Bílkem potřeme kraje a volné části mezi lžičkami pokladené marmeládou. Přikryjeme dalším připraveném těstem a odkrajujeme kousky raviol. Pomůžeme si kulatým zoubkovaným nožíkovým kolečkem na pizzu. Důkladně odkrojíme přebytečné hrany a prsty trošku ještě přitlačíme, ať ravioli dobře drží. Zpracujeme takto všechno těsto.
Ravioli opékáme ve vařicím oleji a necháme okapat na kuchyňské utěrce.
Ravioli s marmeládou podáváme posypané moučkovým cukrem třeba k odpolední kávě.