Ravioli s marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
60 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
50 g máslo
100 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
náplň
marmeláda
na potření
1 ks bílek
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do kuchyňského robota nebo mísy prosejeme mouku, cukr, vanilku, přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo, vejce a špetku soli.Všechno vypracujeme do hladkého těsta, které přikryjeme transparentní folií, těsto necháme odpočinout na půl hodiny.

  2. Těsto rozdělíme na bochánky o cca 150 g na kus a zmáčkneme je. Kdo má, tak strojkem na těsto nebo klasickým válečkem vyválí z těsta tenký plát. Pokud se těsto hodně lepí, posypeme troškou mouky. Připravíme si úzké obdélníky.

  3. Na těsto postupně přikládáme lžičku marmelády, nutely, záleží na nás. Bílkem potřeme kraje a volné části mezi lžičkami pokladené marmeládou. Přikryjeme dalším připraveném těstem a odkrajujeme kousky raviol. Pomůžeme si kulatým zoubkovaným nožíkovým kolečkem na pizzu. Důkladně odkrojíme přebytečné hrany a prsty trošku ještě přitlačíme, ať ravioli dobře drží. Zpracujeme takto všechno těsto.

  4. Ravioli opékáme ve vařicím oleji a necháme okapat na kuchyňské utěrce.

  5. Ravioli s marmeládou podáváme posypané moučkovým cukrem třeba k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!