Ranní pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
250 ml voda
42 g droždí
2 lžičky cukr moučka
500 g hladká mouka
podle chuti
sůl
kmín
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Večer si připravíme těsto. Z droždí, vody a cukru necháme vzejít kvásek.

  2. Kvásek vlijeme do hladké mouky spolu se solí a olejem. Hněteme, až se těsto nelepí na stěny. Pak těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na noc do ledničky. Ráno prohněteme a uděláme buď houstičky nebo menší bochánky.

  3. Ranní pečivo vložíme na plech na pečící papír, povrch pečiva potřeme vodou a posypeme kmínem, sezamem nebo semínky podle chuti. Pečeme v předehřáté troubě na 225 °C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!