Rákocziho polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
strouhanka
1 ks cibule
2 ks mrkev
sůl, pepř
5 dkg tvrdý sýr
1 lžička mletý česnek
2 ks vajíčka
1 ks petržel i s natí
1 ks kuřecí prsa s kostí
1 ks suchá houska
1 lžička strouhaný zázvor
3 lžičky krájené suché petrželové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsa i s kostí vložíme do osolené studené vody a přivedeme do varu. Postupně odebíráme pěnu aby se nezavařila do polévky. Přidáme zeleninu a 5 kuliček celého pepře. Vaříme na mírném ohni ještě 30 min. Polévku scedíme přes jemné sítko do druhé nádoby

  2. Příprava knedlíčků:

  3. Maso z kostí obereme a nadrobno nakrájíme nebo polememe. Do talíře dáme malou naběračku vývaru a necháme nasát housku. Poté housku vymačkáme. K housce přidáme nastrouhaný sýr, vajíčka, mletý česnek, petrželku a zázvor. Osolíme, opepříme podle chuti. Poznámka:protože při vaření se prakticky vyvaří sůl, je nutno směs kořenit silněji. Promícháme a tvoříme knedlíčky velikosti ořechů

  4. Pro dosažení nelepkavé směsi posypeme strouhankou

  5. Knedlíčky vaříme ve vařící vodě cca 10 min. Knedlíčky jsou chutnější, když se použije syrové mleté maso kuřecích prsou. V tom případě ale knedlíčky vaříme 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!