Rajská omáčka po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
40 g máslo
1 ks cibule
200 g rajče
120 g rajčatový protlak
1 hrnek vývar z kostí
5 kuliček nové koření
50 g hladká mouka
5 kuliček černý pepř
podle chuti
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata nakrojíme do tvaru x u stopky a spaříme je horkou vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle (másle), zasypeme ji moukou, osmažíme ve světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Na základ dáme rajčata a protlak,sůl, koření a omáčku vaříme asi 20 minut. Potom rozmixujeme, dochutíme a krátce povaříme.

  3. K rajské omáčce po domácku můžeme podávat knedlíky a maso. Lze použít nejen maso mleté, ale i jakékoliv pečené či vařené maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!