Rajská omáčka po domácku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 40 g máslo 1 ks cibule 200 g rajče 120 g rajčatový protlak 1 hrnek vývar z kostí 5 kuliček nové koření 50 g hladká mouka 5 kuliček černý pepř podle chuti bobkový list
Postup Rajská omáčka po domácku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata nakrojíme do tvaru x u stopky a spaříme je horkou vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle (másle), zasypeme ji moukou, osmažíme ve světlou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Na základ dáme rajčata a protlak,sůl, koření a omáčku vaříme asi 20 minut. Potom rozmixujeme, dochutíme a krátce povaříme.
K rajské omáčce po domácku můžeme podávat knedlíky a maso. Lze použít nejen maso mleté, ale i jakékoliv pečené či vařené maso.