Rajská jablíčka v pikantním nálevu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

35 g sůl
12-14 ks rajče
3 kuličky pepř celý
2 listy bobkový list
3 kuličky nové koření
7 dl 8% ocet
0.5 lžičky hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata lze konzervovat oloupaná i ve slupce. Pokud je chceme nakládat oloupaná, můžeme využít mikrovlnné trouby.

  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny nebo silnější plátky. Pokud máme malá rajčátka, necháváme vcelku.

  3. Nálev připravíme svařením 2,5 dl vody s octem, osolíme a necháme vychladnout.

  4. Rajčata skládáme do sklenic a prokládáme opláchnutým kořením. Přelijeme studeným nálevem tak, aby všechna rajčata byla zcela ponořena.

  5. Sklenice přikryjeme dvojitým celofánem, který pevně převážeme provázkem a uložíme na tmavé, chladnější místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!