Rajčatová rýže s fetou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 ml vývar
4 ks rajčata
1 ks cibule
300 g sýr feta
2 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
300 g kulatozrnná rýže
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a krátce podusíme. Cibulku s rýží zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut do změknutí rýže.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky očistíme a také nakrájíme na kousky.

  3. Rajčata s paprikami dáme na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje a asi 5 minut restujeme, občas promícháme. Zeleninu vmícháme do rýže, dochutíme solí a pepřem a vmícháme také ovčí sýr feta nakrájený na kostky.

  4. Rajčatovou rýži s fetou rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!