Rajčatová polévka s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
1 ks mrkev
0 balíčků cizrna
2 ks bobkový list
500 g kuřecí křídla
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu přebereme a namočíme přes noc do vody. Vodu potom vylijeme a vaříme v nové vodě s bobkovým listem do změknutí cizrny. Bobkový list redukuje plynatost. Cizrnu po uvaření přecedíme.

  2. V hrnci potom uvaříme kuřecí křídla s mrkví. Po uvaření křídla vyjmeme z hrnce a do vývaru dáme pokrájená rajčata, která chvíli povaříme a potom rozmixujeme. Do vzniklé rajčatové polévky přidáme obrané maso z křídel a cizrnu. Osolíme a opepříme podle chuti. Nakonec posypeme polévku nasekanou voňavou petrželkou nebo pažitkou.

  3. Rajčatovou polévku s cizrnou můžeme podávat samotnou a s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!