Rajčatová polévka s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg rajče
10 ks cherry rajčata
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
bazalka
podle potřeby
1 lžíce lučina
bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a omytá rajčata a cherry rajčata nakrájíme na kostičky.

  2. Do hrnce nalijeme olej a na něm osmažíme cibuli do sklovita. Na takto upravenou cibuli nalijeme litr a půl vody a do ní vsypeme nakrájená rajčata a cherry rajčata. Vaříme asi 15 minut, než rajčata změknou.

  3. Po změknutí rajčat polévku rozmixujeme a až teď ji dochutíme. Přidáme sůl, mletý černý pepř a mletou červenou papriku. Pokud máme chuť, můžeme přidat bujon, ale postačí i pár kapek polévkového koření. Rajčatovou polévku povaříme. Pokud se nám zdá polévka řídká, můžeme do ní vmixovat lučinu, abychom se vyhnuli mouce.

  4. Rajčatová polévka s bazalkou je vhodná pro každý oběd. Polévku ozdobíme lístkem bazalky a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!