Tvarohovo-meruňkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
75 g máslo
máslo
rum
100 g cukr krupice
75 g cukr moučka
500 g ovoce
250 g hladká mouka
1 špetka citronová kůra
hrubá mouka
250 g měkký tvaroh
250 g měkký tvaroh
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, měkký tvaroh (může být ve vaničce i kostka), rozpuštěné máslo, vejce, nastrouhanou citronovou kůru, prášek do pečiva a sůl. Vše smícháme a zpracujeme na hladké těsto

  2. Těsto rozválíme na plát podle velikosti plechu a pomocí válečku na těsto přeneseme na vymazaný plech. Upravíme okraje, aby šťáva při pečení nevytékala mimo a nepálila se. Do takto připravené vaničky nalijeme rozmíchaný jeden tvaroh ochucený cukrem a rumem. Do tvarohu poklademe hustě ovoce. Celý koláč posypeme drobenkou z mouky, cukru a másla

  3. Koláč pečeme asi 40 minut při 180 °C. Výsledek je velice uspokojivý

  4. Tvarohovo-meruňkový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!