Tvarohovo-kakaové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
6 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce rum
3 lžíce rum
2 lžíce kakao
3 lžíce kakao
1 špetka prášek do pečiva
50 g cukr moučka
120 g cukr moučka
6 lžic cukr moučka
100 g ztužený tuk
1 balíček vanilkový cukr
6 lžic polohrubá mouka
2 lžíce vroucí voda
hrubá mouka na vysypání
500 g měkký tvaroh
máslo na vymazání
2 lžíce vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny a za stálého míchání přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva, olej a nakonec pevný sníh z bílků, který jsme si zvlášť vyšlehali. Těsto upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu

  2. Mezitím si připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme tvaroh. Vznikne nám velmi jemný krém

  3. Přichystáme si také polevu. V horké vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme ostatní suroviny a za stálého míchání spojíme v hladkou polevu. Dáváme pozor, aby nevařila. po odstavení vložíme polevu do studené vodní lázně, aby nám trochu vychladla

  4. Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, tu stěrkou uhladíme. Pokapeme vlažnou polevou a tvarohovo-kakaové řezy uložíme do chladu na několik hodin

  5. Tvarohovo-kakaové řezy nakrájíme a podáváme ke kávě, capuccinu. Jsou velmi jemné a lahodné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!