Rajčatová česnečka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

8 - 10 stroužků česnek
olej
sůl
1 ks cibule
bazalka
700 ml zeleninový vývar
4 ks velké rajče
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme, polovinu jemně usekáme a druhou polovinu prolisujeme. Bazalku pokrájíme nadrobno

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Potom přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zakryté podusíme doměkka

  3. Změklá rajčata rozmixujeme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do polévky vmícháme zbylý prolisovaný česnek a usekanou bazalku

  4. Rajčatovou česnečku podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!