Ragú z vnitřností recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
zázvor
2 lžíce slunečnicový olej
mletý bílý pepř
350 ml hovězí vývar
mletý kmín
2 lžíce pšeničná hladká mouka
300 g hovězí játra
300 g hovězí srdce
200 g hovězí ledviny

Postup přípravy receptu

  1. Vnitřnosti omyjeme. Ledviny asi na půl hodiny namáčíme ve vodě. Buď vodu několikrát vyměníme nebo ji necháme protékat.

  2. Ledviny, játra a srdce odblaníme, odstraníme cévky a tuk, osušíme, nakrájíme na menší kostky.

  3. Rozpálíme tuk a vnitřnosti opečeme. Opečené zaprášíme moukou, krátce zapražíme a pak pozvolna za stálého míchání vléváme vývar. Vše osolíme, okořeníme a při mírné teplotě dusíme asi 20 minut.

  4. Ragú z vnitřností podáváme nejlépe s vařenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!