Ragú z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 l vývar
100 g celer
1 ks mrkev
3 lžíce rajčatový protlak
60 g žampiony
1 ks velká cibule
muškátový oříšek
500 g mleté hovězí maso
200 ml smetana ke šlehání
2 dl suché červené víno
zelená petrželka
mletý černý pepř
200 g kuřecí játra
300 g mletý bůček
1 ks malý pastiňak

Postup přípravy receptu

  1. Mleté hovězí maso a vepřový bůček promícháme. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na jemné kousky. Celer, mrkev a pastiňák očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Žampiony oloupeme a nastrouháme najemno

  2. Na oleji orestujeme cibuli, žampiony a kořenovou zeleninu. Postupně přidáváme umleté maso a mícháme tak dlouho, dokud se od sebe neodděluje. Nyní vmícháme pokrájená kuřecí játra, necháme je zatáhnout. Směs osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem, které necháme odpařit. Vývar promícháme se třemi lžícemi rajského protlaku, přilijeme k masové směsi a pod pokličkou zvolna dusíme asi 1 hodinu

  3. Nakonec ragú zalijeme sladkou smetanou, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a promícháme s nasekanou petrželkou

  4. Ragú ze směsi mletého masa nejlépe chutná s těstovinami. Můžeme ho však podávat v malých mističkách s česnekovými toasty jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!