Ragú z jihočeského sumce marinovaného v mléce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g máslo
200 g mrkev
50 ml bílé víno
50 ml smetana ke šlehání
100 g jarní cibulka
150 g fazolové lusky
200 ml mléko plnotučné
400 g pohankové nudle
600 g filety sumce bez kůže
podle potřeby
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filet sumce naložíme na 24 hodin do mléka. Poté vyjmeme, osušíme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na másle. Maso vyjmeme z pánve, vložíme pokrájenou zeleninku a cibulku, orestujeme, zastříkneme bílým vínem, lehce svaříme, vložíme sumce, zalijeme čerstvou smetanou, rychle povaříme do zhoustnutí a dochutíme.

  2. Pohankové nudle uvaříme v osolené vodě, zcedíme a promícháme se sekanou plochou petrželkou.

  3. Na talíři uděláme hnízdo z nudlí a přidáme ragú z jihočeského sumce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!