Čokoládový nákyp recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g strouhanka 2 ks žloutek 450 ml mléko 2 ks bílek čokoláda 130 g cukr krupice 50 g tmavá čokoláda 4 lžíce třešňový džem
Postup Čokoládový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku nalejeme mléko, které jsme před tím ochutili čokoládou. Celou tmavou čokoládu nalámeme a vložíme ji do rendlíku s mlékem. Dáme vařit a při tom mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Mléko s čokoládou přivedeme téměř k varu a pak odstavíme
V míse smícháme strouhanku s 5 lžičkami cukru, promícháme. Přilijeme mléko s rozpuštěnou čokoládou a pořádně zamícháme. Do zamíchaného těsta přidáme žloutky a znovu zamícháme
Těsto vlijeme do menší zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut - dokud není povrch pevný na dotek. Troubu nevypínáme
Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj postupně vmícháme zbylý cukr. Šleháme dokud není sníh skutečně tuhý a lesklý
Upečený základ nákypu v misce potřeme třešňovým džemem a na něj naneseme sníh. Mísku dáme zpátky do trouby a pečeme dozlatova - dokud se na sněhu nevytvoří pevná kůrka
Foto: www.profimedia.cz