Čokoládový nákyp recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g strouhanka
2 ks žloutek
450 ml mléko
2 ks bílek
čokoláda
130 g cukr krupice
50 g tmavá čokoláda
4 lžíce třešňový džem

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku nalejeme mléko, které jsme před tím ochutili čokoládou. Celou tmavou čokoládu nalámeme a vložíme ji do rendlíku s mlékem. Dáme vařit a při tom mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Mléko s čokoládou přivedeme téměř k varu a pak odstavíme

  2. V míse smícháme strouhanku s 5 lžičkami cukru, promícháme. Přilijeme mléko s rozpuštěnou čokoládou a pořádně zamícháme. Do zamíchaného těsta přidáme žloutky a znovu zamícháme

  3. Těsto vlijeme do menší zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut - dokud není povrch pevný na dotek. Troubu nevypínáme

  4. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj postupně vmícháme zbylý cukr. Šleháme dokud není sníh skutečně tuhý a lesklý

  5. Upečený základ nákypu v misce potřeme třešňovým džemem a na něj naneseme sníh. Mísku dáme zpátky do trouby a pečeme dozlatova - dokud se na sněhu nevytvoří pevná kůrka

  6. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!