Pudinkový koláč s jablky a skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrneček cukr
0 hrnečků olej
3 ks vejce
2 hrnečky mouka
1 hrneček vlažné mléko
1 balíček kypřící prášek do pečiva
krém
1 l mléko
1 kelímek bílý jogurt
4 lžičky třtinový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
náplň
3 ks jablko
borůvky
na ozdobu
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme pudink. Půllitr mléka dáme ohřívat a v druhém půllitru rozmícháme dva vanilkové pudinky. Mléko v hrnci přivedeme k varu a vmícháme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem. Až pudink zhoustne a projde varem, dáme ho odstát, aby zchladl.

  2. Zatím ze surovin na těsto (mouka, prášek do pečiva, cukr, vlažné mléko, olej, vejce) umícháme řidší hmotu a vlijeme do formy. Do zchladlého pudinku přimícháme bílý jogurt a třtinový cukr a pudinkovou směs nalijeme na těsto. Na pudink poklademe nakrájená jablka a jakékoliv jiné ovoce podle chuti a na závěr posypeme mletou skořicí.

  3. Koláč s jablky dáme péct přibližně na 50 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  4. Pudinkový koláč s jablky a skořicí po zchladnutí nakrájíme a podáváme jako jiný moučník s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!