Ptáčci cibuláčci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 dkg máslo
3 ks cibule
0.8 kg vepřová kýta
10 dkg uzený sýr
podle chuti
sůl
vegeta
drcený kmín
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Větší plátky masa (vepřové, telecí, kuřecí) naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem se solí, okmínujeme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Posypeme vegetou, dáme plátky másla a dobře zamotáme do čtverců alobalu, které potřeme olejem.

  2. Ptáčky cibuláčky vyskládáme na pekáček a v troubě asi 3/4 hodiny pečeme.

  3. Potom alobal opatrně otevřeme, vložíme nastrouhaný uzený sýr a dopečeme.

  4. Ptáčky cibuláčky podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!