Pstruh potočák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks pstruh
podle chuti
sůl
kmín
máslo
0.2 dkg máslo

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvého potočního pstruha vykucháme. Vykucháme ho tak, že ho od řitního otvoru opatrně rozřežeme. Palcem vytlačíme vnitřnosti. Hlavu odřežeme a opláchneme. Pak pstruha osušíme.

  2. Osušeného pstruha nasolíme a okmínujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha opatrně opečeme s obou stran na mírnějším ohni. Jak se maso začne se oddělovat od kostí, je hotovo.

  3. Pokud není více strávníků, podáváme pstruha přímo na pánvi s čerstvým chlebem, který namáčíme do teplého másla. Pstruha potočáka podáváme teplého.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!