Pstruh podle Petra Voka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
150 g máslo
1 ks pstruh
3 dl bílé víno
250 g anglická slanina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opečeme anglickou slaninu na másle. Do vykuchaného pstruha vložíme polovinu opečené slaniny a několik oloupaných stroužků česneku, lehce osolíme a opepříme. Pstruha pak mírně osmažíme na másle z obou stran dozlatova.

  2. Pekáček vymažeme máslem, přendáme do něho pstruha z pánve, obložíme ho druhou polovinou slaniny, podlijeme bílým vínem a pečeme asi 15 minut v troubě. Podle potřeby přidáváme víno a kousky másla, případně dochutíme pepřem a solí.

  3. Pstruha podle Petra Voka podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!