Pstruh po potněšilsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pstruh
podle chuti
česnek
hořčice
2 dl světlé pivo
rybí koření
vegeta nebo sůl
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha důkladně očistíme. Očištěného pstruha celého i vnitřně potřeme česnekem, vnitřek potřeme hořčicí, okořeníme, osolíme solí nebo vegetou. Pstruha postavíme v pekáči na rozevřená bříška.

  2. Pstruha trochu podlijeme a dáme péct. Můžeme péct na másle, ale já ho přidávám až ke konci, aby se nepřipálilo. Ke konci přilijeme také pivo, ale já jsem to ještě

  3. s pivem nezkoušela, protože hořčice a česnek vytvořili tak bezvadnou chuť

  4. šťávy, že jsem se ji bála zkazit. Já úplně nakonec přidávám ještě máslo a chvilku zapeču.

  5. Pstruha po potněšilsku podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!