Pstruh po potněšilsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks pstruh podle chuti česnek hořčice 2 dl světlé pivo rybí koření vegeta nebo sůl podle potřeby máslo
Postup Pstruh po potněšilsku recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruha důkladně očistíme. Očištěného pstruha celého i vnitřně potřeme česnekem, vnitřek potřeme hořčicí, okořeníme, osolíme solí nebo vegetou. Pstruha postavíme v pekáči na rozevřená bříška.
Pstruha trochu podlijeme a dáme péct. Můžeme péct na másle, ale já ho přidávám až ke konci, aby se nepřipálilo. Ke konci přilijeme také pivo, ale já jsem to ještě
s pivem nezkoušela, protože hořčice a česnek vytvořili tak bezvadnou chuť
šťávy, že jsem se ji bála zkazit. Já úplně nakonec přidávám ještě máslo a chvilku zapeču.
Pstruha po potněšilsku podáváme s bramborovou přílohou.