Pstruh po pekařsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
petrželka
600 g brambory
600 g pstruh
150 ml vývar z kostí
100 g žampiony
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a také nakrájíme na plátky.

  2. Zapékací misku vymastíme máslem, naskládáme pstruha, obložíme brambory a žampiony. Povrch osolíme, opepříme, pokapeme máslem a ve vyhřáté troubě upečeme.

  3. Během pečení pstruha po pekařsku přeléváme výpekem nebo podle potřeby vývarem.

  4. Pstruha po pekařsku zdobíme sekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!