Pstruh po pekařsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo petrželka 600 g brambory 600 g pstruh 150 ml vývar z kostí 100 g žampiony mletý černý pepř
Postup Pstruh po pekařsku recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruha nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a také nakrájíme na plátky.
Zapékací misku vymastíme máslem, naskládáme pstruha, obložíme brambory a žampiony. Povrch osolíme, opepříme, pokapeme máslem a ve vyhřáté troubě upečeme.
Během pečení pstruha po pekařsku přeléváme výpekem nebo podle potřeby vývarem.
Pstruha po pekařsku zdobíme sekanou petrželovou natí.