Provensálská rajská jablíčka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
6 ks vejce
20 g máslo
1 ks cibule
1 ks zelená petržel
6 ks rajské jablíčko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajská jablíčka omyjeme, podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odpočinout.

  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do něj pokládáme naříznutou stranou. Kolem nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  3. Během pečení do jablíček často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat.

  4. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklepneme vejce jako,, volská oka ". Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.

  5. Provensálská rajská jablíčka s vejci podáváme s černým nebo bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!