Provensálská pizza recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- rajčatový protlak 1 lžíce olivový olej 150 g strouhaný parmazán 2 ks střední cibule 5 - 6 ks velké rajče 1 hrst provensálské bylinky 1 balíček těsto na pizzu (rozválený plát)
Postup Provensálská pizza
Postup přípravy receptu
-
Těsto na pizzu, zakoupíme přímo rozválený plát a ušetříme si tak práci s přípravou, rozložíme na velký plech. Nebo připravíme těsto vlastní
Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli. Cibuli nejprve osmahneme na lžíci oleje
Těsto potřeme protlakem, posypeme cibulí, rovnoměrně poklademe rajčata a zasypeme provensálskými bylinkami. Lepší jsou čerstvé, ale pokud nemáme, vystačíme si se sušenou směsí. Nakonec pizzu posypeme nastrouhaným parmazánem
Troubu silně vyhřejeme a provensálskou pizzu upečeme dozlatova a křupavých okrajů. Provensálská pizza je jednoduchá, přitom výborná.