Provensálská pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

rajčatový protlak
1 lžíce olivový olej
150 g strouhaný parmazán
2 ks střední cibule
5 - 6 ks velké rajče
1 hrst provensálské bylinky
1 balíček těsto na pizzu (rozválený plát)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu, zakoupíme přímo rozválený plát a ušetříme si tak práci s přípravou, rozložíme na velký plech. Nebo připravíme těsto vlastní

  2. Rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli. Cibuli nejprve osmahneme na lžíci oleje

  3. Těsto potřeme protlakem, posypeme cibulí, rovnoměrně poklademe rajčata a zasypeme provensálskými bylinkami. Lepší jsou čerstvé, ale pokud nemáme, vystačíme si se sušenou směsí. Nakonec pizzu posypeme nastrouhaným parmazánem

  4. Troubu silně vyhřejeme a provensálskou pizzu upečeme dozlatova a křupavých okrajů. Provensálská pizza je jednoduchá, přitom výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!