Preclíky z bramborové moučky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
3 ks vejce
50 g máslo
250 ml mléko
100 g cukr moučka
250 g bramborová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko dáme vařit s máslem. Do vroucího mléka zavaříme za stálého míchání bramborovou moučku. Necháme vychladnout. Do vychladlého těsta vmícháme cukr, špetku soli a po jednom do něj rozklepneme vejce.

  2. Vypracujeme důkladně v těsto, ze kterého na pomoučeném vále tvoříme malé proužky, z nichž tvoříme preclíky. Preclíky klademe je na mastný plech.

  3. Preclíky z bramborové moučky pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova. Necháme je trochu vychladnout a vlažné je můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!