Pravá čokoládová pěna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
4 žloutek
450 ml mléko
60 g cukr krupice
450 ml smetana ke šlehání
225 g strouhaná čokoláda na vaření
1 lžíce prášková želatina
na ozdobu
šlehačka
pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr, dokud se nepromísí. Směs posypeme želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina trochu změkla. Přimícháme strouhanou čokoládu.

  2. Na mírném ohni za častého míchání dřevěnou měchačkou asi 15 minut zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí, čokoláda neroztaje a směs nezhoustne tak, že obaluje měchačku. Nesmí se vařit, jinak se tvoří žmolky.

  3. Hotovou směs přikryjeme a uložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny za občasného míchání, dokud neztuhne tak, že při ukápnutí z vařečky vytváří drobné kopečky.

  4. Ve středně velké míse ušleháme tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do čokoládové směsi.

  5. Pěnu přelijeme do 8 - 10 malých misek nebo do 1 velké servírovací mísy, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, až pěna ztuhne

  6. Před podáváním ozdobíme pravou čokoládovou pěnu šlehačkou a nasekanými pistáciemi


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!