Povidlový dezert recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

rum
1/2 dl smetana
2 lžíce povidla
piškoty
1 ks čokoláda na vaření
švestková povidla
1 lžíce instantní káva
1 balíček těsto na křehký koláč

Postup přípravy receptu

  1. V lednici jsem vypátrala křehké těsto na koláč (rozválený plát), připravila si pár piškotů, povidla, rum, smetanu, čokoládu a instantní kávu. Místo křehkého těsta lze použít i listové nebo linecké, ale takové, které je měkké hned po upečení

  2. Do kulaté nízké formy dáme těsto i s pečícím papírem, propícháme ho vidličkou. Hustě potřeme povidly a posypeme instantní kávou. Poklademe piškoty, které rychle namáčíme do rumu, nebo piškoty rumem jen pokapeme. Povidlový dezert vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, až nám okraje těsta začnou zlatavět

  3. Mezitím si z čokolády a smetany vymícháme polevu, přidáme 2 lžíce povidel a mícháme do hladka. Polevou dezert polijeme a dáme ještě na chvíli zapéct

  4. Povidlový dezert podáváme ještě horký, ale pozor na pálivá povidla!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!