Povidlové mlsání recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce rum
1 hrst rozinky
1 kelímek povidla
1 hrst ořechy
1 špetka mletá skořice
1 hrst strouhaný kokos
1 hrst ovesné vločky
1 balíček drcené piškoty
Postup Povidlové mlsání recept
Postup přípravy receptu
-
Povidla (domácí se mohou přisladit) a ostatní suroviny smícháme, drcených piškotů přidáme tolik, ať je směs dostatečně hustá.
Plech vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a směs na ní rozprostřeme na sílu stébla. Směs necháme schnout nejlépe v topné sezóně na topení a ve velmi vlažné troubě dosušit, až povrch zatvrdne a není lepivý. Doba sušení je asi 5 až 7 dní.
Potom povidlové mlsání nakrájíme na čtverečky 2 x 2cm. Je to výborné pro děti místo bonbonů, rum můžeme vynechat.