Povidlové mlsání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce rum
1 hrst rozinky
1 kelímek povidla
1 hrst ořechy
1 špetka mletá skořice
1 hrst strouhaný kokos
1 hrst ovesné vločky
1 balíček drcené piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Povidla (domácí se mohou přisladit) a ostatní suroviny smícháme, drcených piškotů přidáme tolik, ať je směs dostatečně hustá.

  2. Plech vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a směs na ní rozprostřeme na sílu stébla. Směs necháme schnout nejlépe v topné sezóně na topení a ve velmi vlažné troubě dosušit, až povrch zatvrdne a není lepivý. Doba sušení je asi 5 až 7 dní.

  3. Potom povidlové mlsání nakrájíme na čtverečky 2 x 2cm. Je to výborné pro děti místo bonbonů, rum můžeme vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!