Pórková polévka s dunajskou klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 dl olej
0.5 lžičky sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
0 l voda
1-2 ks pórek
0.5 lžičky grilovací koření
muškátový květ
0.4 lžičky mletý černý pepř
1 ks dunajská klobása
1 ks ostravská klobása

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli očistíme a spolu s česnekem nasekáme. Jeden větší pórek nebo dva menší očistíme a nakrájíme najemno.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a česnek a necháme společně zpěnit. Přidáme klobásky nakrájené na půl kolečka. Vše asi 3 minuty restujeme. Přidáme koření, pórek, polovinu vody, masox a asi 10 minut základ vaříme pod pokličkou.

  3. Pak přilijeme zbylou vodu, přidáme očistěné a na kostičky nakrájené brambory a vaříme na mírném ohni dalších 20 minut. Na závěr pórkovou polévku podle potřeby zahustíme jíškou a asi ještě 3 minuty povaříme. Pórkovou polévku s klobásou ještě osolíme a máme hotovo.

  4. Pórkovou polévku s dunajskou klobásou podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!