Pórková krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg máslo
20 dkg tvrdý sýr
2 lžíce mleté vlašské ořechy
4 ks střední pórek
2 lžíce čerstvé bylinky
6 plátků vepřová krkovička
podle chuti
sůl
vegeta
kari koření
podle potřeby
sádlo
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pórky očistíme a nakrájíme na asi 5 cm špalíčky. Uvaříme je v osolené vodě, vyjmeme a necháme na cedníku okapat.

  2. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, obalíme v mouce a na sádle na pánvi rychle opečeme. Plátky přendáme na vymazaný pekáček, na každý vyskládáme okapaný pórek, posypeme vegetou a dáme plátek másla.

  3. Na chvíli dáme do rozehřáté trouby zapéct.

  4. Zatím si nastrouháme tvrdý sýr. Sýr smícháme s mletými ořechy a maso s pórkem hustě posypeme. Dáme zpět do trouby a dopečeme.

  5. Upečenou pórkovou krkovičku ještě teplou posypeme pokrájenými bylinkami (petrželka, bazalka, libeček, pažitka).

  6. Pórkovou krkovičku podáváme s kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!