Pórková krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg máslo 20 dkg tvrdý sýr 2 lžíce mleté vlašské ořechy 4 ks střední pórek 2 lžíce čerstvé bylinky 6 plátků vepřová krkovička podle chuti sůl vegeta kari koření podle potřeby sádlo na obalení hladká mouka
Postup Pórková krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Pórky očistíme a nakrájíme na asi 5 cm špalíčky. Uvaříme je v osolené vodě, vyjmeme a necháme na cedníku okapat.
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, obalíme v mouce a na sádle na pánvi rychle opečeme. Plátky přendáme na vymazaný pekáček, na každý vyskládáme okapaný pórek, posypeme vegetou a dáme plátek másla.
Na chvíli dáme do rozehřáté trouby zapéct.
Zatím si nastrouháme tvrdý sýr. Sýr smícháme s mletými ořechy a maso s pórkem hustě posypeme. Dáme zpět do trouby a dopečeme.
Upečenou pórkovou krkovičku ještě teplou posypeme pokrájenými bylinkami (petrželka, bazalka, libeček, pažitka).
Pórkovou krkovičku podáváme s kaší a zeleninovým salátem.