Pórek s rýží na kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 lžíce olej 50 g máslo 1 ks cibule 800 g pórek 500 g rýže 1-2 lžičky kari koření 150 g tvrdý sýr podle chuti sůl mletý barevný pepř podle potřeby zeleninový vývar máslo na vymazání
Postup Pórek s rýží na kari recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Rýži propereme v horké vodě.
Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Osmaženou cibuli promícháme s pórkem a rýží, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a vložíme do dobře vymazaného pekáčku. Zalijeme zeleninovým vývarem, aby byla rýže ponořená, ale nesmí plavat. Poklademe lístky másla a dusíme v troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme zpět do trouby a necháme rozpéct.
Pórek s rýži na kari podáváme ideálně s rajčatovým salátem jako hlavní chod.