Pórek s rýží na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
50 g máslo
1 ks cibule
800 g pórek
500 g rýže
1-2 lžičky kari koření
150 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
podle potřeby
zeleninový vývar
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Rýži propereme v horké vodě.

  2. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Osmaženou cibuli promícháme s pórkem a rýží, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a vložíme do dobře vymazaného pekáčku. Zalijeme zeleninovým vývarem, aby byla rýže ponořená, ale nesmí plavat. Poklademe lístky másla a dusíme v troubě, dokud povrch nezezlátne. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme zpět do trouby a necháme rozpéct.

  3. Pórek s rýži na kari podáváme ideálně s rajčatovým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!