Mléčný dušený pórek recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
1 plátek máslo
250 g pórek
0,5 lžiček hladká mouka
mletý bílý pepř
100 ml plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme. Dušený pórek ještě dochutíme solí a pepřem podle potřeby

  3. Mléčný dušený pórek podáváme s vařenými brambory, volským okem nebo vařeným vejcem. Dušený pórek můžeme podávat i s vařeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!