Pórek s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 400 g pórek 1 lžíce polohrubá mouka 400 g mleté hovězí maso 2 dl hovězí bujon mletý černý pepř
Postup Pórek s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Pórky očistíme. Zvadlé části a svrchní vrstvu pórku odstraníme. Pak pórek podélně rozřízneme a pod studenou tekoucí vodou jej dobře propláchneme, aby uvnitř nezůstala hlína.
Omytý pórek nakrájíme. Mleté maso rozdrobíme - rozdělíme na menší kousíčky.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a vsypeme pórek. Krátce jej podusíme a přidáme mleté maso. Maso krátce opečeme, zaprášíme moukou, směs osolíme, opepříme a promícháme. Pórek s mletým masem podlijeme vývarem a přikryjeme a v tlakovém hrnci je vaříme asi 20 minut.
Pórek s mletým masem podáváme s bramborem.