Pórek s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
400 g pórek
1 lžíce polohrubá mouka
400 g mleté hovězí maso
2 dl hovězí bujon
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórky očistíme. Zvadlé části a svrchní vrstvu pórku odstraníme. Pak pórek podélně rozřízneme a pod studenou tekoucí vodou jej dobře propláchneme, aby uvnitř nezůstala hlína.

  2. Omytý pórek nakrájíme. Mleté maso rozdrobíme - rozdělíme na menší kousíčky.

  3. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a vsypeme pórek. Krátce jej podusíme a přidáme mleté maso. Maso krátce opečeme, zaprášíme moukou, směs osolíme, opepříme a promícháme. Pórek s mletým masem podlijeme vývarem a přikryjeme a v tlakovém hrnci je vaříme asi 20 minut.

  4. Pórek s mletým masem podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!