Pomerančový salát s fenyklem a ančovičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
2 ks pomeranč
1 ks fenykl
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
8 ks ančovička
citronová štáva
Postup Pomerančový salát s fenyklem a ančovičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nožem odkrojíme spodek a vrch pomerančů. Pokračujeme kolem dokola, pomeranč musíme důkladně zbavit celého bílého povrchu, takže neloupeme, ale odřežeme. Pomeranče nakrájíme na malé kostky.
Z fenyklu sundáme tvrdé části, střed umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na slabé proužky.
Olivový olej v misce smícháme se solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Přidáme nakrájený fenykl s pomerančem, ančovičky a dobře promícháme.
Pomerančový salát s fenyklem a ančovičkou podáváme vychlazený jako chuťovku.