Pomerančový salát s fenyklem a ančovičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks pomeranč
1 ks fenykl
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
8 ks ančovička
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Nožem odkrojíme spodek a vrch pomerančů. Pokračujeme kolem dokola, pomeranč musíme důkladně zbavit celého bílého povrchu, takže neloupeme, ale odřežeme. Pomeranče nakrájíme na malé kostky.

  2. Z fenyklu sundáme tvrdé části, střed umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na slabé proužky.

  3. Olivový olej v misce smícháme se solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Přidáme nakrájený fenykl s pomerančem, ančovičky a dobře promícháme.

  4. Pomerančový salát s fenyklem a ančovičkou podáváme vychlazený jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!