Pomerančový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml voda
500 g pomeranč
200 g cukr krupice
2 ks celá skořice
100 ml bílý rum

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče pečlivě omyjeme kartáčkem a nakrájíme na tenké plátky. Zasypeme je polovinou cukru a necháme asi 4 hodiny odležet.

  2. Zbylý cukr přivedeme s vodou k varu. Přidáme odleželé pomeranče, celou skořici a pozvolna vaříme asi 30 minut, až pomeranče zesklovatí. Potom necháme hotový sirup vychladnout.

  3. Po vychladnutí přecedíme sirup přes husté sítko. Do čistého sirupu vmícháme bílý rum nebo čistý líh a hotový likér nalijeme do lahve, kterou jsme vypláchli trochou čistého alkoholu nebo vodky.

  4. Pomerančový likér podáváme při různých příležitostech, kdy jistě udělá dojem svou lahodnou pomerančovou chutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!