Pomerančová bábovka s ricottou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 110 g cukr 4 ks vejce 1 ks pomeranč 2 lžičky prášek do pečiva 80 g ricotta 1 balíček vanilkový cukr 330 g polohrubá mouka 4 lžíce arašídový olej na ozdobu cukr moučka
Postup Pomerančová bábovka s ricottou recept
Postup přípravy receptu
-
Ricottu zpracujeme s cukrem do krému. Celá vece našleháme s cukrem do pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme pomerančovou šťávu, ricottový krém, olej a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr.
Pomerančové těsto dobře promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Formu dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Zkusíme zkontrolovat vpichem špejlí.
Pomerančovou bábovku s ricottou necháme vychladnout, vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme třeba k odpolední kávě.