Pomerančová bábovka s ricottou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

110 g cukr
4 ks vejce
1 ks pomeranč
2 lžičky prášek do pečiva
80 g ricotta
1 balíček vanilkový cukr
330 g polohrubá mouka
4 lžíce arašídový olej
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu zpracujeme s cukrem do krému. Celá vece našleháme s cukrem do pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme pomerančovou šťávu, ricottový krém, olej a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr.

  2. Pomerančové těsto dobře promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Formu dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Zkusíme zkontrolovat vpichem špejlí.

  3. Pomerančovou bábovku s ricottou necháme vychladnout, vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme třeba k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!