Pomazánka z vepřové konzervy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1-2 ks paprika 2 ks cibule 2 dl kečup 400 g vepřová konzerva podle potřeby sádlo podle chuti mletý černý pepř mletá feferonka
Postup Pomazánka z vepřové konzervy recept
Postup přípravy receptu
-
Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a také nakrájíme. Papriky očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Na sádle zpěníme cibuli, nakrájený stroužek česneku a po zpěnění přidáme vepřovou konzervu, kterou si ještě po otevření studenou v plechovce předem nakrájíme. Po provaření přidáme kečup a zase přivedeme do varu. V tuto chvíli přimícháme papriky, přivedeme k varu a necháme probublávat asi 10 minut. Připravujeme-li pomazánku pro děti, nesolíme a nepřidáváme žádné koření. Pro dospělé můžeme do pomazánky z vepřové konzervy přidat trochu pepře a rozdrcených pálivých feferonek.
Pomazánku z vepřové konzervy můžeme i sterilovat a uchovat na později. Připravíme si umyté skleničky, ohřejeme asi tak na 100 °C a vařící směsí skleničky naplníme. Zavíčkujeme a otočené necháme vychladnout. K plnění skleniček horkou směsí lze použít odříznutý vršek z pet láhve - tip k usnadnění.
Pomazánka z vepřové konzervy chutná nejlépe na topinkách.