Pomazánka z vepřové konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1-2 ks paprika
2 ks cibule
2 dl kečup
400 g vepřová konzerva
podle potřeby
sádlo
podle chuti
mletý černý pepř
mletá feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a také nakrájíme. Papriky očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, nakrájený stroužek česneku a po zpěnění přidáme vepřovou konzervu, kterou si ještě po otevření studenou v plechovce předem nakrájíme. Po provaření přidáme kečup a zase přivedeme do varu. V tuto chvíli přimícháme papriky, přivedeme k varu a necháme probublávat asi 10 minut. Připravujeme-li pomazánku pro děti, nesolíme a nepřidáváme žádné koření. Pro dospělé můžeme do pomazánky z vepřové konzervy přidat trochu pepře a rozdrcených pálivých feferonek.

  3. Pomazánku z vepřové konzervy můžeme i sterilovat a uchovat na později. Připravíme si umyté skleničky, ohřejeme asi tak na 100 °C a vařící směsí skleničky naplníme. Zavíčkujeme a otočené necháme vychladnout. K plnění skleniček horkou směsí lze použít odříznutý vršek z pet láhve - tip k usnadnění.

  4. Pomazánka z vepřové konzervy chutná nejlépe na topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!