Pomazánka z tresčích jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
0 ks cibule
1-2 ks sterilované okurky
1-2 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti
1 konzerva tresčí játra v oleji
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
rohlík
na ozdobu
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a okurku nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou papriku nakrájíme na kousky.

  2. Tresčí játra dáme bez oleje do misky, kde je vidličkou rozmačkáme. Přidáme lžíci pomazánkového másla, sůl, mletý pepř, nasekanou cibuli, kyselou okurku a vejce. Vše na pomazánku z tresčích jater promícháme nejlépe vidličkou. Podle potřeby přidáme máslo nebo vejce, abychom vytvořili kompaktní směs.

  3. Pomazánku z tresčích jater mažeme ve slabší vrstvě na kolečka rohlíků a ozdobíme kousky červené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!