Pomazánka z tresčích jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks vejce 0 ks cibule 1-2 ks sterilované okurky 1-2 lžíce pomazánkové máslo bez příchuti 1 konzerva tresčí játra v oleji podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby rohlík na ozdobu červená paprika
Postup Pomazánka z tresčích jater recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a okurku nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou papriku nakrájíme na kousky.
Tresčí játra dáme bez oleje do misky, kde je vidličkou rozmačkáme. Přidáme lžíci pomazánkového másla, sůl, mletý pepř, nasekanou cibuli, kyselou okurku a vejce. Vše na pomazánku z tresčích jater promícháme nejlépe vidličkou. Podle potřeby přidáme máslo nebo vejce, abychom vytvořili kompaktní směs.
Pomazánku z tresčích jater mažeme ve slabší vrstvě na kolečka rohlíků a ozdobíme kousky červené papriky.