Pomazánka z kvasnic recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 3 ks vejce 1 ks cibule 15 g kvasnice 1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti
Postup Pomazánka z kvasnic recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku a počkáme, až zesklovatí, poté k ní rozdrobíme za cca 10 Kč vážených kvasnic. Za stálého míchání počkáme, až se kvasnice roztečou a opět začnou tuhnout a jakoby kynout.
V tom přidáme 3 vejce a jemně osolíme. Mícháme, dokud se vejce nespojí s kvasnicemi. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Poté rychle vmícháme pomazánkové máslo a přendáme z pánve do uzavíratelné misky, kterou dáme vychladit do lednice.
Pomazánka z kvasnic je výborná s bílým pečivem, ale i na chleba. Má se jíst studená jako pomazánka, ale teplá je také výborná. Někdo tam pomazánkové máslo nedává a jí to jen s těmi vejci. Chutná dobře tak i tak.