Pomazánka z kvasnic recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
3 ks vejce
1 ks cibule
15 g kvasnice
1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku a počkáme, až zesklovatí, poté k ní rozdrobíme za cca 10 Kč vážených kvasnic. Za stálého míchání počkáme, až se kvasnice roztečou a opět začnou tuhnout a jakoby kynout.

  2. V tom přidáme 3 vejce a jemně osolíme. Mícháme, dokud se vejce nespojí s kvasnicemi. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Poté rychle vmícháme pomazánkové máslo a přendáme z pánve do uzavíratelné misky, kterou dáme vychladit do lednice.

  3. Pomazánka z kvasnic je výborná s bílým pečivem, ale i na chleba. Má se jíst studená jako pomazánka, ale teplá je také výborná. Někdo tam pomazánkové máslo nedává a jí to jen s těmi vejci. Chutná dobře tak i tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!