Pomazánka od Marušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
1-2 svazky ředkvička
1 lžíce plnotučná hořčice
sekaná pažitka
1 kelímek pomazánkové máslo
podle chuti
sůl
sardelová pasta
podle potřeby
jogurt
majonéza
na ozdobu
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Vychladlá vejce nasekáme. Ředkvičky umyjeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Smícháme pomazánkové máslo s hořčicí a se sardelovou pastou. Pak přimícháme pokrájené ředkvičky, vajíčka, sekanou pažitku a podle chuti pomazánku osolíme. Můžeme přidat i trochu majonézy nebo jogurtu.

  3. Pomazánku od Marušky mažeme na plátky veky. Mírně poprášíme mletou paprikou a ozdobíme třeba kolečkem vajíčka a ředkvičkami. Pomazánku od Marušky podáváme spíše vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!