Polníčkový salát s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 svazek ředkvičky
150 g sterilovaná červená řepa
200 g polníček
1 svazek naťová cibulka
zálivka
6 lžic olivový olej
drcený pepř
100 ml zeleninový vývar
1 lžička vinný ocet
2 lžíce pikantní hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Polníček dobře omyjeme a necháme okapat. Červenou řepu slijeme a pokrájíme na plátky. Vejce si uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a naplátkujeme. Z omytých ředkviček krájíme měsíčky, cibulky, kromě jedné, najemno nasekáme.

  2. Všechnu zeleninu lehce promícháme a dáme do lednice. Zatím si připravíme dresink. Metlou rozšleháme olej s hořčicí. Přilijeme studený vývar, ocet a opepříme a osolíme. Znovu vše vyšleháme.

  3. Zeleninu rozdělíme do misek, přidáme plátky vajíček a přelijeme připravenou zálivkou. Ozdobíme kroužky odložené cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!