Polníčkový salát s červenou čočkou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks jablko
100 g červená čočka
300 ml zeleninový vývar
100 g salát polníček
4 plátky toustový chléb
2 lžíce černá sezamová semínka
zálivka
2 lžičky olej
sůl
1 snítka bazalka
mletý pepř
2 lžíce vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a dáme stranou. Čočku necháme asi 6 minut povařit na mírném plameni v zeleninovém vývaru. Plátky chleba opečeme.

  2. Polníček omyjeme, očistíme a necháme oschnout. Bazalku omyjeme a nasekáme najemno. Uvařenou čočku nasypeme na síto, zachytíme zbývající tekutinu, kterou smícháme s octem, olejem, solí, pepřem a bazalkou.

  3. Opečené plátky chleba potřeme máslem, posypeme sezamovými semínky a nakrájíme na malá sousta. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké nudličky. Jablko, smícháme s polníčkem, čočkou a zálivkou.

  4. Polníčkový salát s červenou čočkou podáváme na talíři a salát obložíme sousty chleba a rozkrojenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!