Polníček s hřiby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce strouhanka pepř 3 lžíce hladká mouka 1 lžíce vinný ocet špetka mletý římský kmín 4 lžíce řepkový olej 150 g salát polníček 100 g kozí sýr 3 ks hřib 1 lžíce slunečnové semínka 1 ks rozkvedlané vejce 1 lžička olej z vlašských ořechů 1 lžíce koriandr sekaný
Postup Polníček s hřiby recept
Postup přípravy receptu
-
Polníček přebereme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme si kozí sýr na kostky velké přibližně 2 cm. Očistíme si hříbky a podélně je nakrájíme na plátky široké 1 centimetr.
Na rozehřátou pánev nalejeme řepkový olej, snížíme teplotu a restujeme plátky hřibů zhruba 2 minuty na každé straně. Když máme hřiby hotovy, orestujeme na tom samém tuku slunečnicová semínka.
V klasickém trojobalu obalíme kostky kozího sýru. Na druhé pánvi na slunečnicovém oleji obalené kostky sýru osmažíme.
Připravíme si dresink. Smícháme vinný ocet, ořechový olej, zbytek řepkového oleje a koření.
Když máme vše hotovo, smícháme polníček s dresinkem. Rozložíme jej na 2 talíře. Na polníček rozložíme osmažené houby a kozí sýr. Vše posypeme restovanými slunečnicovými semínky.