Polníček s hřiby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce strouhanka
pepř
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce vinný ocet
špetka mletý římský kmín
4 lžíce řepkový olej
150 g salát polníček
100 g kozí sýr
3 ks hřib
1 lžíce slunečnové semínka
1 ks rozkvedlané vejce
1 lžička olej z vlašských ořechů
1 lžíce koriandr sekaný

Postup přípravy receptu

  1. Polníček přebereme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme si kozí sýr na kostky velké přibližně 2 cm. Očistíme si hříbky a podélně je nakrájíme na plátky široké 1 centimetr.

  2. Na rozehřátou pánev nalejeme řepkový olej, snížíme teplotu a restujeme plátky hřibů zhruba 2 minuty na každé straně. Když máme hřiby hotovy, orestujeme na tom samém tuku slunečnicová semínka.

  3. V klasickém trojobalu obalíme kostky kozího sýru. Na druhé pánvi na slunečnicovém oleji obalené kostky sýru osmažíme.

  4. Připravíme si dresink. Smícháme vinný ocet, ořechový olej, zbytek řepkového oleje a koření.

  5. Když máme vše hotovo, smícháme polníček s dresinkem. Rozložíme jej na 2 talíře. Na polníček rozložíme osmažené houby a kozí sýr. Vše posypeme restovanými slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!