Polévka ze strouhanou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4-5 lžic máslo
2 ks brambory
2 špetky kmín
0 ks celer
5 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
0 hlávek kapusta
2-3 ks žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celer, petržel, mrkev, větší brambory a česnek oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky. Čtvrtinu menší kapusty nakrájíme na kousky.

  2. Do hrnce dáme zpěnit 2 - 3 lžíce másla nebo jiného tuku a přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou osolíme, opepříme a přidáme 2 špetky kmínu. Zamícháme a zeleninu orestujeme. Když je zelenina orestovaná, zalijeme 1,5 litrem vody. Můžeme přidat nakrájenou kapustu anebo žampiony.

  3. Uvedeme do varu a vaříme, až zelenina změkne. Než se zelenina uvaří, tak v malém kastrůlku uděláme ze 2 lžic másla a hladké mouky jíšku, kterou zavaříme do polévky. Podle chuti polévku se strouhanou zeleninou dosolíme. Necháme ještě tak 5 minut povařit a máme hotovo.

  4. Polévku ze strouhanou zeleninou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!