Kukuřičný chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
40 g droždí
750 g kukuřičná mouka
250 g chlebová pšeničná mouka
1 - špetka cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, rozmícháme s troškou cukru, vlažné vody a lžící mouky na akšičku a necháme vzejít. Oba druhy mouky smícháme a prosijem na vál. Do mouky přidáme kvásek a s vlažnou osolenou vodou vypracujeme nepříliš tuhé těsto

  2. Pekáč vymastíme, těsto do něho vložíme, přikryjeme a necháme v teple vykynout. (Toto těsto objem nezvětší tak moc, jako těsto z čisté pšeničné mouky). Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut při 220 °C

  3. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!