Polévka ze strouhané zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
1 ks cibule
0.5 ks celer
1 l voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
0.5 ks kapusta
50 g rýže
1 ks ředkev
1 svazek koření
mletý pepř
2 lžíce zelený hrášek
75 g tvrdý sýr (eidam)
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a všechnu ji kromě hrášku nastrouháme nahrubo. Z tymiánu, bobkového listu a petrželky si uvážeme svazek. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Do kastrolu dáme olej se slaninou, rozehřejeme a když je slanina sklovitá, zpěníme na ní nastrouhanou zeleninu.

  3. V jiném hrnci rozpustíme ve vodě bujon, uvedeme do varu a vroucí tekutinu nalijeme na zeleninu. Přidáme svazek koření, hrášek, osolíme a přikryjeme poklicí. Polévku ze strouhané zeleniny vaříme asi 30 minut. Potom odstraníme koření, přidáme rýži a vaříme ještě asi 15 minut.

  4. Polévku ze strouhané zeleniny rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Nastrouhaný sýr dáme zvlášť do misky a každý si dá na talíř podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!