Polévka z uzených kostí s kroupami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
2 ks mrkev
1 hrnek kroupy
5 kuliček nové koření
5 kuliček pepř
3 ks uzené kosti
podle chuti
sůl
mléko
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V dostatečném množství vody uvaříme uzené kosti. Ideální je papiňák, ve kterém se kosti dají vařit hodinu. Po uvaření kosti vyjmeme a obereme. Vodu z kostí necháme jako základ na polévku. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na půlkolečka a osmahneme krátce na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Do dostatku vody dáme vařit kroupy (asi 0,5 l hrnek krup na 2 - 3 hrnky vody) a osolíme. Při varu zmírníme plamen a občas promícháme. Kroupy vaříme 15 - 20 minut.

  3. Obrané maso vložíme do vývaru, dosolíme podle toho, jak je vývar slaný. Přidáme pepř, nové koření, mrkev, brambory a nakonec kroupy. Vše vaříme do změknutí brambor. Množství vody upravíme podle toho, kolik a jak hustou polévku chceme.

  4. Polévku z uzených kostí s kroupami podáváme samotnou. Když přidáme přímo do talíře s polévkou trochu mléka, bude chuť polévky z uzených kostí jemnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!