Polévka z růžičkové kapusty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
300 g mrkev
400 g klobása
500 g růžičková kapusta
mletý černý pepř
0.5 kostky zeleninový bujon
1 lžíce nasekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme. Mrkve a brambory oškrábeme. Kromě jedné nakrájíme všechny brambory na kostičky. Mrkve nakrájíme na kolečka.

  2. Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přivedeme jej k varu a dáme do ní bujon, zeleninu a brambory. Zeleninu vaříme asi 20 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka. Po oněch 20 minutách do vývaru nastrouháme bramboru a přidáme do něj klobásu. Pak vaříme dalších 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem, převaříme.

  4. Polévku s kapustou podáváme posypanou čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!